Korte film De Kroon laat de veelzijdigheid zien van natural black hair

Een jaar na de racistische uitlatingen bij het RTL programma Bubbels en Gloss komen filmmakers Kymani Ceder (19) en Robin Ramos (20) met een film over natural black hair ✨

Het idee voor De Kroon ontstond na een uitspraak over kroeshaar in het RTL-programma Bubbels en Gloss. In de show legde een kapper uit hoe ze het kroeshaar van haar klanten stijlde, waarop een presentator zei: “Ja, die mensen willen ook eens wat anders, je wilt niet altijd als een bosn**** erbij lopen”.

Voor wie nog een geheugensteuntje nodig heeft: hier ging de ophef om

De Kroon is een visueel dagboek dat de geschiedenis van natural black hair laat zien in Nederlandse context. Het gedicht dat je in de film hoort, is geschreven door de filmmakers zelf. In eerste instantie gaat de film over natural black hair, maar al gauw merk je dat De Kroon een ode is aan Afro-Nederlanders die trots zijn op hun roots en zich niet willen conformeren aan westerse beauty standards.

Aan de film werkten zo’n 80 mensen mee, waaronder presentator Veronica van Hoogdalem, politica Sylvana Simons en journalist en programmamaker Clarice Gargard.

Check de film hieronder

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *