De siblings: Natasya & Nada

De zussen Natasya en Nada verklaren elkaar de liefde en schrijven elkaar een liefdesbrief.


Natasya en Nada

 

Natasya
Lieve Nada,

Allereerst wil ik zeggen dat ik enorm trots op je ben voor het behalen van je middelbare school diploma én ook nog eens de titel won voor het mooiste meisje tijdens prom night! Je hebt het verdiend. 

Je bent de meest vriendelijke persoon die ik ken. Een persoon die gezegend is met een ongelimiteerd dosis puurheid en geduld. Het is grappig dat ik de oudste ben, maar dat ik altijd het gevoel heb dat jij de oudere zus bent 😛

Van kleins af aan was jij altijd degene op wie ik kon rekenen. Toen ik jonger was voelde ik me heel erg onzeker, en kon ik me vaak ongemakkelijk voelen in publieke ruimtes. Ik had geluk dat ik jou altijd aan mijn zij had zodat ik me nooit echt alleen voelde.

Toen ik een keer boos op je was, zei mama: “Wees aardig tegen je zus. Vrienden zullen komen en gaan, maar je zus heb je voor altijd. En ik beloof je Natasya, op een dag wordt ze een van je beste vrienden.”

Het kon het me niet echt schelen; waarschijnlijk was ik te boos om het te begrijpen. Maar ze had gelijk. Je bent er altijd voor me geweest. Toen ik van mijn fiets af viel, toen ik in het riool voor ons huis viel, toen ik met de buurjongen vocht, toen ik ziek was, toen ik mijn eerste gebroken hart had, toen er niemand was die ik kon vertrouwen.

Voor dat allemaal ben ik je voor eeuwig dankbaar. Wat er ook gebeurt, weet dat ik er altijd voor je zal zijn, zoals jij er altijd voor mij bent geweest. Ik wil dat je weet dat jij me er aan herinnerde dat er nog goede mensen zijn in deze wrede wereld.

Nu je studeert, zul je meer obstakels tegenkomen. En eerlijk gezegd zal het leven er niet makkelijker op worden. De beste lessen leer je tijdens je slechtste momenten. Dus wees niet bang om fouten te maken en risico’s te nemen! Maak veel vrienden, word dronken (hehe), studeer hard, geef om mensen, ontdek Europa en voed je ziel, altijd.

Je bent altijd zo onbaatzuchtig geweest, beloof me dat je jezelf tot nummer één prioriteit maakt. Je bent prachtig, dus maak je niet druk om wat anderen van je denken. Niemand kan je pijn wegnemen, dus laat ook niemand je vreugde afpakken.

Er is geen betere vriend dan een zus. En er is geen betere zus dan jij!
Me lovey you dekk!
Xx

Natasya
Lieve zus,

Ik heb het nooit vaak genoeg gezegd, maar ik hou van je, zo enorm veel! 
Mijn beste jeugdherinneringen zijn die met jou. We hebben zoveel met elkaar gedeeld! Zoveel gelachen, avonturen beleefd, inside jokes, ik geniet zelfs van de ruzies die we hebben.

Onze relatie gaat verder dan het delen van dezelfde ouders of opgroeien in hetzelfde huis. Onze relatie is uniek, omdat je twee rollen in mijn leven vervult. Die van zus en beste vriend. Ik kan niet omschrijven hoe geweldig het is om een speciale band te hebben met je zus. Ook al zijn we allebei anders, we hebben alsnog veel gemeen waardoor we elkaar zo goed begrijpen.

Ik ben dankbaar dat ik jou in mijn leven heb. Ik kijk naar je op, je inspireert me op veel fronten. Het is geweldig om te zien hoe enorm je gegroeid bent tot de sterke, onafhankelijke, wijze, mooie en bijzondere vrouw die je nu bent. Je gaat de wereld veranderen, daar ben ik ben er heilig van overtuigd.

Je bent er altijd voor me geweest, hebt me altijd gesteund en me eraan herinnerd dat ik het waard ben. Wanneer ik aan mezelf twijfel, geef jij me de kracht om door te gaan. Dit klinkt als een cliché, maar ik kan me echt geen leven voorstellen zonder jou. Door jou ben ik wie ik vandaag ben.

Je zal in de toekomst voor grotere vuren staan. Mensen zullen komen en gaan, sommigen zullen je proberen te dwarsbomen. Laat dat laatste niet gebeuren. Als iemand je pijn doet, dan is die persoon je tijd niet waard. Als de dingen niet lopen zoals je gehoopt had, twijfel dan niet aan jezelf. Wees ook niet te hard voor jezelf. Vergeet niet dat je dat de mensen om je heen van je houden en jou het helemaal waard vinden.

Thank you for being my sister and my best friend. Cheers to many more good memories ahead!

Much love,
your (awesome) little sister

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *