Deze meiden stonden in de rij voor het allereerste BTS concert in Nederland

We kunnen gerust zeggen dat de rij een kilometer lang was. Maar ja, je moet er wat voor over hebben om je favoriete boyband van dichtbij te zien.

En dat hadden ze, de jongeren die van heinde en ver kwamen om het allereerste concert van BTS in Nederland bij te wonen. In uitgedoste looks, zittend op dekens en klapstoelen of dansend op hun favo tracks spraken we met verschillende fans over hun liefde voor BTS.

Voor wie BTS nog niet kent
BTS is een Koreaanse groep, bestaande uit 7 members. Het concert dat ze zaterdagavond gaven in de Ziggo Dome was in minder dan een half uur uitverkocht. BTS heeft een grote fanbase, zij noemen zichzelf army. Mede dankzij army breekt BTS record na record: zo verpulverde hun nieuwe track Idol met 56,2 miljoen het Youtube record van Taylor Swift voor meest bekeken video in 24 uur. Dat record stond op 43,2 miljoen views voor de videoclip van Look What You Made Me Do.

Dilara (22) – Tilburg
Ik ben een toegewijde army, die elke dag probeert te streamen en stemmen als er gestemd moet worden voor awards. Één van de redenen dat ik zo toegewijd ben, is omdat ze me hebben geholpen toen ik het moeilijk had. Ik ben ze daarvoor enorm dankbaar! Deze maand is mijn army anniversary, dan ben ik een jaar fan van BTS. Ik ben hier sinds 9 uur, maar dat is het helemaal waard, want man wat heb ik zitten janken om die tickets!

Nana (19), Shameylie (19) en Mariama (16) – Wolvega
Nana: ik ben hier met mijn zusje en een paar vriendinnen. Ik logeerde bij een vriendin in Amsterdam zodat ik hier om 6 uur kon staan. Vanuit Friesland is dat echt niet te doen hoor! Om de dag door te komen kletsen we met elkaar en luisteren en dansen we op BTS. Ik heb in de rij nieuwe mensen leren kennen, dat gebeurt al gauw als je heel de dag moet wachten. Het besef is er bij mij nog niet echt dat ik straks BTS ga zien, maar dat zal wel veranderen als ik eenmaal binnen ben.

Roda (21) – Arnhem
Het leukste aan BTS vind ik hun persoonlijkheden. Ze geven me energie en ik krijg zelfvertrouwen van hun muziek. BTS zingt vaak over mental health issues en ik kan me echt relaten aan hun teksten. Als ik niet lekker in mijn vel zit door school of door persoonlijke dingen thuis, dan helpen hun liedjes me door de dag te komen. Paradise is een nummer dat ik vaak luister als het tegenzit. Het inspireert me om het beste ervan te maken. Alleen de vibe is al genoeg om me beter te laten voelen.

Anno (21), Patrycja (16), Rozia (16)  – Polen
Patrycja: Ik woon al 5 jaar in Nederland, maar mijn vriendinnen zijn speciaal voor dit concert vanuit Polen overgevlogen. Er komen weinig grote artiesten naar Polen, dus de keuze om het concert in Nederland bij te wonen was al snel gemaakt. Vandaag is de eerste keer dat we elkaar in het echt zien, we kennen elkaar van een k-pop Facebookgroep. Maar ondanks dat we elkaar nog maar een half jaar kennen, voelt het alsof ik ze al heel mijn leven ken!Firlia (25) & Soraya (25) – Zaanstad en Amsterdam
Firlia: Het is echt leuk om te zien dat BTS zo groot is geworden! Maar ergens is het ook wel een beetje jammer, omdat we ze nu met de hele wereld moeten delen. Ze zijn niet meer van mij, haha. Hetgeen wat me echt trekt aan de groep zijn de muziekvideo’s, hun karakters en het contact dat ze hebben met de fans. Ze zijn zo humble!

Soraya: BTS kwam bij mij op het goede moment: middenin mijn scripstiestress haha. Ik kwam ze tegen in een periode waarin iedere Youtuber een k-pop reaction vid maakte. Eerst vond ik ze mwah (ik ben een kritische k-pop fan), maar toen ik het nummer Dope maar niet uit mijn hoofd kreeg, besloot ik meer onderzoek te doen naar de groep. En zo ontstond de ergste vorm van studieontwijkend gedrag!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *