Meet Liam en Malik, de muses en broertjes van fotograaf Elena Annastasia

Fotograaf Elena Annastasia bewijst dat je voor inspiratie niet altijd ver hoeft te zoeken. Voor haar laatste project zette ze namelijk haar broertjes Liam (8) en Malik (9) in de spotlights.

Bij Alien Mag hechten we veel waarde aan jong vrouwelijk talent. Of je nou zingt, gedichten schrijft of tekent: wij bieden graag een podium aan jonge creatievelingen. Ook gefeatured worden? Mail ons je werk naar info@alien-mag.com en wie weet zie je jouw werk terug op de website!

Alien Mag: Wat voor artiest ben je?
Elena: Ik zie mezelf als allround artiest. Ik hou mij met verschillende dingen bezig, voornamelijk met het creëren van beelden.

Mijn moeder is altijd al mijn grootse voorbeeld geweest, ze had een eigen knutselwinkel en ze was een trouwfotograaf. Hierdoor begon ik op mijn veertiende te experimenteren met fotografie.

Wie zijn de twee jongens die we vaak voorbij zien komen op op je Insta?
Elena: Dat zijn Liam en Malik, mijn broertjes, en mijn inspiratiebronnen. Mijn ouders zijn sinds 2014 pleegouders en hebben vier pleegkinderen in huis genomen, waaronder Liam en Malik.

Wat voor band heb je met je broertjes?
Elena: In de loop der jaren heb ik een sterke band met ze op kunnen bouwen. Ze zien me als hun grote zus en voelen zich veilig bij me.

Kinderen hebben een andere denkwijze dan volwassenen en kijken daarom anders naar de wereld. Als ik ze fotografeer laat ik ze hun eigen gang gaan. Daardoor is het voor ons allemaal leuk; iedereen heeft wat in te brengen.

Wat leer jij van hen en zij van jou?
Elena: Geduld, ik leer veel geduld te hebben. Ze zijn natuurlijk superdruk, wat het soms moeilijk maakt om ze stil te krijgen.

Wat ze van mij leren? Doordat ik vaak met ze shoot, leer ik ze comfortabel te zijn in wat ze dragen en wat ze doen. Maar ook dat het niet uitmaakt of je in de optiek van anderen ‘anders’ bent. Ik leer ze dat ze groter zijn, dan wat mensen over hen zeggen, als je jezelf maar fijn voelt bij wat je doet.

 

Meer zien van Elena’s werk? Check hier haar Insta

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *