Geniet thuis van woordkunst met Het Zwarte Schaap

Quarantainestrijders opgelet! Heb je heel Netflix uitgekeken en ben je toe aan iets anders? Dan hebben we goed nieuws: Het Zwarte Schaap houdt op dinsdag 15 juni een online beeld- en woordkunst tentoonstelling! Oprichtster Daniëlle Zawadi vertelt over Het Zwarte Schaap en hun aankomende online event.Daniëlle Zawadi, founder van Het Zwarte Schaap

Alien Mag: Wat is Het Zwarte Schaap?
Daniëlle: In januari 2020 organiseerde ik samen met goede vrienden een avond voor de woordkunst onder de naam Het Zwarte Schaap in het Haagse Paardcafé. Ik heb altijd al iets zelf willen organiseren, maar dan wel later wanneer ik ouder ben, dacht ik altijd. Uiteindelijk heeft een evenement waar ik was geweest en dat niet zo goed was georganiseerd ervoor gezorgd dat ik zelf iets wilde organiseren. Ik wilde het zelf proberen en beter doen. Ik koos expres voor Den Haag en niet voor Rotterdam, omdat in Den Haag een evenement op het gebied van woordkunst meer kan bijdragen dan in Rotterdam waar er al talloze woordkunstpodia zijn.

Hoe was het om een eigen evenement te houden?
Daniëlle: Het was lastig om het te organiseren, want ik heb helemaal geen ervaring met management en had nooit eerder iets georganiseerd. Ik ging er gewoon voor. Het ging niet vlekkeloos, maar ik heb er heel veel van geleerd. Mensen waren bereid te helpen en het heeft me extra hoop gegeven. De reacties waren ook positief. Vanwege het succes weet ik nu dat ik erin wil investeren en er verder mee wil.

Hoe ben je op de naam ‘Het Zwarte Schaap’ gekomen?
Daniëlle: De naam slaat op de verschillende gevestigde kunstvormen. Dans en theater hebben veel sneller een podium om op te staan dan spoken word en poëzie. De twee liggen dicht tegen elkaar aan en daartussen wil ik een brug slaan. Het klassieke en literaire verbinden met urban.

Wat gaan jullie doen op 15 juni?
Daniëlle: Op 15 juni houden we een online tentoonstelling waar poëten in samenwerking met illustratoren Zenzy en NWay hun werk delen door middel van posts op onze sociale media kanalen. We hebben een line-up van tien artiesten, met onder meer Elten Kiene, Lisette Ma Neza en Elaine Herkul.

We willen ons graag blijven inzetten voor de woordkunst, maar dan op een passende manier in deze tijd. Het Zwarte Schaap brengt artiesten van verschillende disciplines bij elkaar, ook in tijden van thuisblijven. Het maakt niet uit welke achtergrond je hebt, bij ons zijn alle zwarte schapen welkom.

 

Waar: Het Zwarte Schaap Instagram en Facebook
Wanneer: 15 juni vanaf 12:00

Check hieronder de promotievideo!

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.