“Jezelf bedekken hoeft niet te betekenen dat je niet modieus kan zijn”

Modest fashion is here to stay! 6 hijabi’s vertellen hoe ze deze hittegolf doorkomen en waar ze hun inspo vandaan halen.

Bij Alien Mag hechten we veel waarde aan jong vrouwelijk talent. Of je nou zingt, gedichten schrijft of tekent: wij bieden graag een podium aan jonge creatievelingen. Ook gefeatured worden? Mail ons je werk naar info@alien-mag.com en wie weet zie je jouw werk terug op de website!

Riziki (21)Modest fashion is niet alleen voor vrouwen die een hoofddoek dragen. Het is een outfit die iedereen zou kunnen rocken. Ik zie mezelf als een vrouw met een stoere kant en dat wil ik ook altijd laten zien met mijn outfits. Mijn advies aan andere hijabi’s is dat je niet bang moet zijn om te dragen wat je wil, er is namelijk altijd een manier om het modest te maken.

 

Ruweyda (22)
Vroeger vond ik het lastiger om de juiste zomerse outfits te vinden als hijabi, maar tegenwoordig gaat dat veel makkelijker. Als hijabi krijg ik ook vaak de vraag of ik het niet warm heb met mijn kleding of hoofddoek, maar ik zorg er altijd voor dat ik niet te veel lagen over elkaar draag.

Ik heb het gevoel dat modest fashion nu veel hipper is, omdat het door meer mensen gedragen word. Ik vind het belangrijk dat ik met mijn kledingkeuzes dichtbij mezelf sta en mij onderscheid van anderen.

 

Lamiae (21)
Mijn stijl zou ik omschrijven als comfortabel en een reflectie van mezelf. Ik draag óf een all black look (zelfs in de zomer) of ik ga los met felle kleuren en patronen. Ik probeer het altijd zo extra mogelijk te maken. Daarnaast is 99% van mijn kledingkast oversized en heb ik altijd ringen en/of oorbellen in om de outfit compleet te maken.

Tijdens het shoppen van een zomeroutfit let ik altijd goed op het materiaal van de kleding: zolang de stof niet te dik is kan ik er altijd een zomeroutfit van maken. Is een shirt net iets te strak? Dan wordt het een maat XL. Te korte mouwen? Dan doe ik er een dunne top onder om de illusie van mouwen te geven, zonder dat ik het te benauwd krijg.

 

Merve (23)Ik houd van verandering en daardoor verandert mijn stijl continu. De ene dag haal ik inspiratie uit de jaren ’90 en de andere dag uit de jaren ’60. Als ik mijn stijl in een hokje moet plaatsen zou ik het experimenteel noemen. Zo draag ik mijn hoofddoek bijvoorbeeld ook op verschillende manieren. Het belangrijkste is dat ik mij er fijn en comfortabel bij voel.

Ik moet bekennen dat ik het tijdens de zomer soms nog best lastig vind om mijn stijl naar voren te laten komen en rekening te houden met het bedekken, maar desondanks probeer ik er altijd iets van te maken. Bedekt zijn hoeft namelijk niet te betekenen dat je niet modieus kan zijn.

 

Siham (27)
Mijn stijl zou ik omschrijven als gedurfd en vrolijk. Ik ben gek op kleur, vooral tijdens de zomer. Dit is een outfit die ik vroeger niet zo snel zou dragen, omdat ik toen nog zoekende was naar mijn stijl en identiteit. Nu ik modeontwerper ben, heb ik mezelf en mijn stijl leren kennen.

Ik haal inspiratie uit grote modemerken, maar kan ook langs de Amsterdamse grachten lopen en enorm geïnspireerd raken door de mensen die ik daar zie. Dit probeer ik dan te verwerken in bijvoorbeeld het kleurgebruik van mijn ontwerpen.  

 

Ihsane (23)Ik draag graag verschillende kleuren, zoals ook terug te zien is in mijn outfit. Ik houd heel erg van vintage kleding en zou mijn stijl dan ook beschrijven als ‘the new vintage’, dus tweedehands kleding gecombineerd met trends van nu. Fast fashion ketens houden niet echt rekening met modest fashion en dat is wel iets waar ik soms tegen aan loop. Ik los dat op door vooral verschillende laagjes te combineren, zodat ik toch bepaalde dingen kan dragen.

Daarnaast ben ik ook plus size en merk ik vaak dat de wat leukere en kleurrijke kleding eerder in kleinere maten worden gemaakt. Daarom vind ik het ook leuk om tweedehands kleding te dragen, omdat je hele mooie items kan vinden die niet iedereen draagt voor een kleine prijs. Mannenblazers zijn daar een goed voorbeeld van.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *