Olivia en Zahra

In Women Diversity viert stylist Isa Euser (18) de kracht van zelfverzekerde vrouwen en eert ze tegelijkertijd de verschillende culturele achtergronden die ons land rijk zijn.

Bij Alien Mag hechten we veel waarde aan jong vrouwelijk talent. Of je nou zingt, gedichten schrijft of tekent: wij bieden graag een podium aan jonge creatievelingen. Ook gefeatured worden? Mail ons je werk naar info@alien-mag.com en wie weet zie je jouw werk terug op de website!

Alien Mag: Wat is het verhaal achter Women Diversity?
Isa: Vrouwen mogen zich ongeacht hun afkomst, leeftijd of uiterlijk met zelfverzekerdheid laten zien. Schoonheid gaat veel verder dan het stereotype ‘the flawless beauty’. Met deze fotoserie wordt de diversiteit en de echte schoonheid van de vrouw van deze tijd benadrukt. Zelfverzekerdheid zie ik als een vorm van schoonheid.

Wie zijn je muses en waarom?
Isa: Olivia en Zahra zijn vrouwen met een mening, met inhoud. Vanuit individuele schoonheid en eigen kracht presenteren zowel Olivia als Zahra het beeld van de moderne vrouw. There’s just something about them; je blijft naar hen kijken.

Je koos voor locaties met sterke culturele uitstralingen. Waarom?
Isa: Ik heb gekozen voor drie verschillende locaties in Amsterdam: restaurant Marrakech, Taco Cartel en Shanghai Bistro. De verschillende culturele achtergronden komen per restaurant mooi naar voren. Ik houd van de kleuren, vormen en materiaalgebruik van deze locaties – het is alsof ik thuiskom.

Welke boodschap wil je ons meegeven?
Isa: Vanuit diversiteit ontstaan mogelijkheden voor verrijking en groei. Mensen kunnen van elkaar leren als persoon en van verschillende culturele achtergronden en tradities. Door diversiteit te laten zien wordt de acceptatie van verschillen langzamerhand groter en vervagen de automatische vooroordelen.

Wat voor werk maak je/wil je graag maken?
Isa: Ik studeer aan de academie Artemis in Amsterdam. Ik hoop me verder te kunnen ontwikkelen in de combinatie van muziek, mode, fotografie en video. Door middel van beeld kan ik mijn visie op maatschappelijke thema’s en culturen laten zien. Ik word daarbij geïnspireerd door de urban culture, streetwear en muziek.

Wat voor ontwikkelingen zou je graag willen zien in de mode?
Isa: Een doorontwikkeling van het combineren van streetwear/urban culture met haute couture. De vraag naar stijlvolle draagbare kleding en kleding waarmee de eigen identiteit benadrukt wordt zie ik als een richting naar nieuwe mode. Het combineren van stijlen vanuit verschillende landen en diverse culturele tradities geeft een rijkdom aan mogelijkheden en zie ik als een mooie ontwikkeling.

 

 

Fotograaf Andre T. Morgan
Art Direction & Styling Isa Euser
Mua Daimy Bisschop
Modellen Olivia & Zahra

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *