Rotterdamse artiest Roufaida dropt nieuwe track EGO

Het was een tijdje stil sinds de laatste release van zangeres Roufaida, maar nu is het zo ver: de Rotterdamse artiest met Marokkaanse roots doorbreekt de stilte met de release van de track EGO.

Naast muzikant en producer is Roufaida  ook presentator op festivals als North Sea Jazz en Motel Mozaique en maker van de GRRRLS Podcast. Als je op de hoogte wil blijven van Roufaida’s werk, volg haar dan op Insta

Alien Mag: Hoe was het voor jou om na twee jaar weer muziek uit te brengen?
Roufaida: Spannend! Gaan mensen het wel mooi vinden? Is het wel goed genoeg? Je gaat aan alles twijfelen, maar tegelijkertijd is het ook bevrijdend. Alsof je een kind op de wereld zet. Het maakproces waarin een song van een klein idee naar een volwaardige productie groeit; de ‘zwangerschap’ is heerlijk. Maar een song krijgt pas echt betekenis als het ‘eruit’ is en het een op zichzelf staand wezen wordt.

Waar gaat EGO over?
Roufaida: Het nummer gaat over dat we graag perfectie uitstralen naar de buitenwereld. We kijken liever in de spiegel dan naar elkaar. Ik houd me in mijn muziek bezig met thema’s als loyaliteit, liefde en ergens bij (willen) horen. Maar ook over vervreemd raken van de mensen van wie je houdt.

Wat betekent muziek voor jou?
Roufaida: Muziek is voor mij altijd belangrijk geweest, als kind al. Het is de enige manier waarop ik kwetsbaar kan zijn. Het haalt de druk van de ketel en geeft ruimte aan mijn gevoelens. Het is heel bijzonder om vervolgens deze gevoelens – die vaak heel universeel zijn –  samen met een publiek te kunnen beleven. Dat is echt magie!

Wat kunnen we van jou verwachten in de toekomst?
Roufaida: Ik heb veel nieuwe muziek op de plank liggen! Ik ben tegelijkertijd hard aan het knutselen aan een programma in de vorm van een podcast. Ik vind het heel fijn om mijn eigen verhaal te kunnen delen, maar ik wil ook graag leren van de verhalen van anderen. In de GRRRLS podcast spreek ik elke aflevering een inspirerende vrouw. Ze hebben uiteenlopende achtergronden en carrières, maar hebben allemaal hard moeten werken voor hun positie.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *