Het nieuwe modellenbureau Unblanoir daagt je uit om anders na te denken over schoonheid

Binnenkort houdt het creatieve modellenagentschap een open castingdag.

Foto’s Sabine Metz | Styling Kim Keizer | Mua Teshura Styling | Ass Gilke Smits

Eigenheid. Dat is waar het om gaat bij het nieuwe modellenbureau Unblanoir.  Het creatieve modellenagenstchap streeft naar een inclusiever modelandschap door talenten te scouten op bijzondere eigenschappen, in plaats van lengte en maten. En dat is in deze tijd nog steeds bijzonder.

Voormalig model Nabintou Djabi staat aan het hoofd van Unblanoir. De naam van het bureau is een samenvoeging van de woorden un, blanc en noir; de Franse benamingen voor het cijfer een, wit en zwart.

“Ik heb gemerkt dat er een groot aantal mannen en vrouwen zijn met potentie om modellenwerk te doen, maar niet de kans krijgen omdat ze afwijken van het standaard beeld van hoe een model eruit zou moeten zien” ,zegt Nabintou.

Met Unblanoir hoopt Nabintou haar kennis en ervaringen te delen met aankomende talenten. Die ervaringen waren niet altijd positief. Discriminatie, make-up artiesten die niet overweg kunnen met de donkere huid, misbruik van jonge vrouwen met modellenambities: ze heeft het allemaal meegemaakt en is vastberadener dan ooit om het beter te doen.

Deze shoot is een voorproefje van hoe het volgens Unblanoir wél zou moeten. “Unblanoir discrimineert niet” ,zegt Nabintou. “Momenteel wordt er gewerkt met een breed aanbod van modellen, waarbij er bijvoorbeeld een curvy model, een model met albinisme en een model met vitiligo tot de vaste modellen gerekend wordt.”

Op de oproep om naar de castingdag van Unblanoir te komen werd dan ook massaal gereageerd. “We hebben zoveel aanmeldingen gehad, dat we een nieuwe datum moeten prikken” ,stond er in de instastory van het bureau.

 

Houd de insta van Unblanoir
in de gaten voor nieuws omtrent de castingdag!

Een reactie op “Het nieuwe modellenbureau Unblanoir daagt je uit om anders na te denken over schoonheid”

  1. Deansza Everts schreef:

    Hey,

    Ik zag jullie bericht voorbij komen op facebook. Ik wil mij heel graag aanmelden deze kans kan ik niet laten gaan.

    Met vriendelijke groet,

    Déansza Everts

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *