Zaynab schreef een openhartige brief aan haar broers

Tissues, iemand?

Zaynab
Beste jongens,

Hoe voelt het om als het enige meisje op te groeien tussen vier jongere broers? Een vraag die jullie mij vaak hebben gesteld. Iets waar ik nooit duidelijk antwoord op heb gegeven. Een vraag die zo complex is om te beantwoorden, dat ik er niet eens over na wilde denken. Er waren veel factoren die me het lastig maakten om jullie vraag te beantwoorden, dingen die mij hebben gemaakt tot de vrouw die ik vandaag de dag ben.

Het gaat niet alleen om het ‘opgroeien met vier jongere broers’, het gaat ook over dealen met een moeder die zich continue zorgen maakte, een vader die er soms wel en soms niet was. Iedereen deed zijn best, wat de situatie ook was. Later kwam ik erachter dat zelfs in een wereld vol kansen, er altijd dingen zijn die je tegen zullen zitten. Dat heb ik uit de eerste hand ervaren.

Mysterieus, afstandelijk, soms ook wel koud. Vaak genoeg hebben jullie deze kant van mij gezien. “Je bent zo anders als je met anderen omgaat” ,heb ik vaak van jullie gehoord, vooral toen we klein waren. In deze brief wil ik jullie vertellen waarom, ik moet jullie vertellen waarom. Niet alleen omdat jullie dan weten waarom ik ben wie ik ben, maar ook zodat ik deze last van mijn schouders kan halen.

In mijn korte leven heb ik veel gezien, veel meegemaakt. Veel dingen waren niet positief. Van de keer dat ik in elkaar werd geslagen omdat ik ‘het donkere meisje’ was, de keren dat mijn leeftijdgenoten hondendrollen uitmaakten voor ‘mijn familie’, tot aan het gedwongen worden van seksuele handelingen door kennissen. Het maakte mij terughoudend. Het maakte mij stil, afwezig. De vrienden die ik had, koos ik met precisie. Er was altijd wel de wil om te connecten met mensen, maar ik verkoos liever mijn eigen wereld achter gesloten deuren.

Ondanks alles zijn jullie mijn motivatie geweest om door te gaan. Na nachten vol angstaanvallen, gaven jullie mij reden om door te gaan. Dagelijks zitten jullie vol met energie, vol met gekkigheid, vol met comedy. Van jongs af aan waren we altijd samen gek aan het doen. Die momenten hebben mij kracht gegeven om erdoorheen te komen. Ook om door te gaan in deze wereld die ons vaak tegen zit. Dat ik jullie kan laten zien dat wij óók een plekje verdienen in deze maatschappij, is een van mijn meest trotste momenten geweest. Dat jullie zijn opgegroeid tot jonge mannen met ambities, dromen en vol met kansen geeft mij zoveel voldoening. Dat wij tot de dag van vandaag er altijd voor elkaar zijn geeft mij zoveel trots.

Al zijn jullie nu veel langer en sterker (fysiek dan ;P) dan mij, wil ik jullie nog een aantal dingen meegeven als houvast voor jullie toekomst. Sta sterk in je schoenen, kijk niet naar andermans positie in het leven. Deze dunya (Arabisch woord voor wereld, het leven op aarde red.) gaat niet om de laatste fashion trends en de mooiste spullen. Zorg eerst dat je stabiel bent in je mindset, je kwaliteiten als persoon en in de carrière die je wilt bereiken. Alles zal gaan zoals het moet en de dingen zullen op het juiste moment in je leven komen.

 

Lots of Love,

Je grote zus, Zaynab

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *