5 herinneringen die rolstoelvlogger Kubra opvrolijken

De 22-jarige Kubra Murt belandde in 2015 na een auto-ongeluk in een rolstoel. Door over haar ervaringen te vloggen kon Kubra het ongeluk en de verlamming aan haar benen een plek geven. Vandaag vertelt de rolstoelvlogger over de momenten die een glimlach op haar gezicht brengen en tegelijkertijd een talisman zijn voor minder goede dagen.

Kubra was onderweg naar huis toen de auto waarin ze zat uit de bocht vloog. Omdat Kubra toen net haar gordel afdeed om een broodje te pakken, vloog ze door de achterruit en belandde ze tegen de vangrail, waarna ze ook nog eens onder de auto terecht kwam. Drie dagen lag ze in een coma, en artsen waren ervan overtuigd dat als ze het overleefde, ze nooit meer zou lopen.

Toen we Kubra benaderden voor dit interview, wilden we ons niet alleen focussen op het ongeluk, maar juist op haar (vooral positieve) kijk op het leven. Kubra leerde ons dat er na een heftige gebeurtenis ruimte moet zijn voor pijn, maar dat je niet moet vergeten dat het leven je genoeg te bieden heeft.

Alien Mag: Waar word je vrolijk van?
Kubra: Als ik denk aan de ketting die ik binnenkort wil aanschaffen. De ketting is erg belangrijk voor me, hij moet symbool staan voor mijn ongeluk. Waarschijnlijk in de vorm van een druppel, omdat de regen de hoofdreden is waarom we uit de bocht vlogen met de auto.

Het geeft me een dubbel gevoel: enerzijds voel ik me trots op
wat ik tot nu toe heb kunnen bereiken en anderzijds maakt het me verdrietig, omdat dit mij is overkomen.

Welke persoon maakt je aan het lachen?
Kubra: Mijn buurmeisje. Natuurlijk heb ik vriendinnen die me sinds dag een steunen, maar met haar heb ik een speciale band. Ze is mijn beste vriendin, ik zie haar als een zus. Ik hoef haar niets uit te leggen: een blik zegt al genoeg. Ik gun iedereen zo’n vriendin.

Wie me ook altijd weet op te vrolijken is mijn oom. Hij vertelt altijd over zijn jeugd en laat me ondanks alle lichamelijke klachten die ik heb altijd lachen. Sinds mijn ongeluk heeft hij me elke dag gefilmd, zodat ik op een dag kan zien hoe ik gegroeid ben als persoon. Mijn oom inspireert me enorm, door hem ben ik ook gaan vloggen.

Op welk moment in je leven was je écht trots op jezelf?
Kubra: Iedere dag zijn er momenten waarop ik trots ben op mezelf, ik kan niet echt kiezen. Het moment dat ik bijvoorbeeld een flessendop opendraaide of toen ik eindelijk m’n medicijnen uit de verpakking kon drukken. Alleen in de lift staan, of in het donker buiten zijn, naast een stilstaande auto staan…Ik heb het allemaal gedaan en niemand kan mij nu nog breken.

Binnenkort ga ik met Gods wil de bergen op fietsen in Oostenrijk. Wie had dat gedacht? Ik niet in ieder geval.

Welk liedje maakt je vrolijk?
Kubra: Geloof het of geloof het niet, maar toen ik uit mijn coma ontwaakte en mijn dagen op de intensive care doorbracht hoorde ik op een dag verzen uit de Koran. Het gaf me een rustgevend gevoel, het was de eerste keer sinds het ongeluk dat ik dat gevoel had. In de eerste plaats geloof ik in God, daarna in mezelf. Zolang jij in je zelf gelooft kom je zeker ver! Think positive, be positive!

Als je terugkijkt op je leven, welke leuke herinnering is je dan het meest dierbaar?
Kubra: Ik denk dan aan de tijd voor het ongeluk, aan de momenten die ik deelde met mijn moeder. Ik bracht veel tijd met haar door in de sportschool, het was toen mijn levensmissie om fitnessinstructeur te worden. Nu ben ik vooral zoekende, ik wil een nieuwe passie vinden.

Niet alleen mijn moeder, maar heel mijn gezin zijn mijn steun en toeverlaat. Zij zijn de reden dat ik zo sterk ben en ondanks alles het beste uit mezelf haal. Als ik aan hen denk voel ik meer dan alleen trots.

Benieuwd naar de rest van Kubra’s verhaal? Check dan haar Youtubekanaal Kuubslife 

 

Fotograaf Hajar Boudhan
Art Direction & Styling Aminanta Minte
Mua Ika Kartika
Model Kubra Murt

 

6 reacties op “5 herinneringen die rolstoelvlogger Kubra opvrolijken”

 1. Zaar schreef:

  Mooi interview! Ze is prachtig, van binnen en van buiten, ma shaa Allah.

 2. Sara roosje schreef:

  Wat een geweldige vrouw. Schoonheid en geluk straalt van je gezicht af lieve meid. Ik wens je alle liefde van de wereld!! ❤️ Je bent een voorbeeld voor vele.

 3. Kemal murt schreef:

  Masallah.. ik hou van je meid..

 4. Mina schreef:

  Macha allah heel mooi meid

 5. Mina schreef:

  Beterschap liefje Soubhana allah

 6. Sou schreef:

  Prachtig om te lezen. Een prachtige sterke vrouw, mooi van binnen en van buiten. Ik ben trots op je en jij gaat nog heel ver komen in shaa Allah!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.