Alien Mag Movie Talks: deze films gaan we vertonen

Movieaddicts opgelet! Op zaterdag 18 januari neemt Alien Mag de filmzaal over van WORM Rotterdam en vertonen we films van opkomende vrouwelijke makers. Dit doen we in samenwerking met QOTI Festival.

Na de screenings gaat gastcurator Nike Ayinla in gesprek met de regisseurs van de films en is er tijd om vragen te stellen. De films worden twee keer getoond deze zaterdag. Ronde een start om 13.00 en duurt tot 15.45 en ronde twee begint om 16.00 en eindigt rond 18.45.

Erbij zijn? Kaartjes zijn €7,- per persoon en zowel online (via deze link) als aan de deur te koop. En als je dan toch bezig bent, zet jezelf dan even op ‘aanwezig’ op ons Facebook event. Check hieronder alvast de line up:

Chin. Ned van Sarah Wong

Chin.Ned is een persoonlijke documentaire gemaakt door Sarah Wong. Eten is onlosmakelijk verbonden met cultuur en identiteit. In haar documentaire onderzoekt ze wat de Chinese keuken eigenlijk inhoudt. Hiervoor gaat ze in gesprek met familie en vrienden. De plek van de Chinese Nederlander in de maatschappij wordt ook onderzocht, want waar is die plek nou eigenlijk?

Still uit Chin.Ned


De Kroon van Kymani Ceder & Robin Ramos

In De Kroon laten filmmakers Kymani Ceder en Robin Ramos de geschiedenis van natural black hair zien in Nederland. De korte films is een ode aan Afro-Nederlanders die hun roots met trots uitdragen en zich niet aanpassen aan westerse schoonheidsidealen. Funfact: het gedicht dat je in de film hoort, is door de makers geschreven.

Stills uit De Kroon


Groeipijn van Ashley Röttjers

De roots van Ashley Röttjers liggen in Suriname en Nederland, maar daar sprak ze nooit over met haar omgeving. Door de oneindige vragen die Ashley had over haar identiteit en roots ontstond een persoonlijk project: Groeipijn. Hierin laat ze zien dat de Nederlandse identiteit vele vormen kent, waaronder die van vrouwen van kleur. Indrukwekkend is de scene waar Ashley haar oma weer ontmoet na twintig jaar.

Stills uit Groeipijn

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.