Diversity Fashion Week 2020 | Behind the scenes

Dat de impact van corona groot is, merkten we ook tijdens Diversity Fashion Week 2020. Met een zo klein mogelijk team werd het meest inclusieve modefeestje van Nederland opgenomen in EFE Venue in Amsterdam. Alien Mag was erbij.

Fotos Marjam Sriri

Diversity Fashion Week 2020 (DFW) moest hoe dan ook doorgaan, zeggen founders Daisy en Sensemielja. “De modellen hebben dit nodig”, zegt Sensemielja. “En wij ook. Het is fijn om iets te kunnen doen, om iets te hebben waar je naar uit kunt kijken.”

In 2019 werd de eerste editie van Diversity Fashion Week gehouden om, zoals de naam al zegt, de modewereld inclusiever te maken. “DFW is for everybody“, staat er op de website van DFW.

Tijdens de opnames houdt de organisatie zich vast aan de traditionele presentatievorm waar modellen in een rechte lijn voorbijkomen over de catwalk. Achter de schermen ben je je meer bewust van de veranderingen. Een deel van de crew loopt rond met mondkapjes, modellen zijn ingedeeld in groepen en worden verzocht het pand te verlaten als ze klaar zijn met hun werkzaamheden. Fotografen hangen niet rond in de backstage en naast een enkele ouder is er verder geen publiek aanwezig.

De organisatie hoopt dat de livestream kijkers een uitweg biedt in tijden van grote onzekerheid. Sensemielja: “De sfeer is natuurlijk anders, maar we hopen op deze manier toch voor een leuke ervaring te kunnen zorgen. Naast de catwalkshow zie je tussendoor ook bijvoorbeeld video’s van interviews met designers.”

De livestream van DFW is op 1 november 2020 vanaf 18.00u te zien via het Youtubekanaal van het platform.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.