Dit is wat Haagse vrouwen mooi aan zichzelf vinden

Wat vind je mooi aan jezelf? Dat is wat we aan verschillende vrouwen vroegen in Den Haag. Het leverde heel wat awkward momenten, gegiechel en verbaasde blikken op.

Voor deze reeks werkten we samen met fotograaf Nisa Lavin. Het idee is   gebaseerd op de serie Mooi van kunstenaar/fotograaf Hans Eijkelboom.

Isabel (23)
Hetgeen wat ik het mooiste vind aan mezelf is dat ik mijn positiviteit probeer uit te stralen naar anderen toe. Ik vind mezelf ook mooier als ik in een goeie state of mind ben. Als ik zelf niet in een happy place ben kan ik dat ook niet goed naar anderen over brengen.

Hind (22)
Mooi?! Ik was net onderweg naar de kapper! Waarom moeten jullie me precies nu aanspreken, hahaJenny, Henriette & Els
Els: Als mijn vriendinnen en ik samen zijn, moeten we altijd zo ontzettend hard lachen! Mooi vind ik dat. We kennen elkaar al heel lang, en geen een keer was het saai!

Hennesy (22)
Iedereen noemt me altijd lief en behulpzaam…ik denk dat ik dat ook wel het mooist aan mezelf vind.

Jamina
Ik, op de foto? Nee…

Op aandringen van haar zus, gaat Jamina toch overstag. Jamina’s zus:
Mijn zus heeft iets authentieks. Ze is wie ze is, en ik vind dat de wereld meer van haar mag zien. Ik vind haar ogen het mooist; haar ogen liegen niet. We hebben dezelfde blik, maar in Jamina’s ogen lees je hele verhalen…

Nadine
Ik, mooi? Ik ben op werk, en ik voel me alles behalve mooi. Je kan het beter bij mijn collega proberen ???

Zeenat (19)
Ik vind het moeilijk om te zeggen wat ik mooi aan mezelf vind…Maar als ik iets moet noemen: ik blijf vaak positief in moeilijke situaties, dat vind ik wel een mooie eigenschap.Bowen (21) & Mirjam
Mirjam: mijn dochter is de leukste dochter van de hele wereld! Ze heeft een hele bijzondere uitstraling, waardoor ze snel opvalt.

Bowen: Mijn moeder staat altijd voor iedereen klaar, misschien wel te veel! Ze is ontzettend positief, het is een eigenschap waar ik soms jaloers op ben. Wat ik mooi vind aan mezelf? Mijn empathisch vermogen en het feit dat ik syndactelie aan beide voeten heb; de twee tenen naast mijn grote teen zitten aan elkaar vast. Dat heb ik altijd wel leuk gevonden.

Marley (25)
Mooi zijn zit voor mij niet in het uiterlijk; het komt van binnenuit. Je confident en happy voelen is het mooiste wat er is.

Dantè (16)
Op dit moment ben ik een jaar en drie maanden in transitie. Ik ben blij dat ik nu eindelijk mezelf kan zijn. Het helpt om positief te blijven denken in moeilijke situaties.

Josina (19)
Ik herinner me dat het bij mij heel lang duurde voordat ik mezelf accepteerde zoals ik was. Opgroeien in Duitsland, waar bijna iedereen blond is, was ik enorm aan het strugglen met mijn biculturele achtergrond en mijn haar. Nu ik ouder ben weet ik dat het oke is om anders te zijn. Je hoeft niet zoals iedereen te zijn!


Zuwena (26)
Wat ik mooi vind aan mezelf? Dat weet ik niet zo goed…

Vriend over Zuwena
Alles aan Zuwena is prachtig. Haar ogen, haar lach, haar haar!
We zijn al 6 jaar samen, zij is degene die me aansprak in een periode waarin ik het best moeilijk had. Door Zuwena heb ik weer mijn lach gevonden.

Een reactie op “Dit is wat Haagse vrouwen mooi aan zichzelf vinden”

  1. Ilham schreef:

    Stuk voor stuk prachtige vrouwen! <3 Zo mooi op hun eigen manier. Wat jammer dat sommigen dat zelf (nog) niet inzien.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.