Willen Is Kunnen is het veelbelovende filmdebuut van Zoë Kiani

Hoe een toevallige ontmoeting leidde tot een nominatie voor twee filmfestivals.

Bij Alien Mag hechten we veel waarde aan jong vrouwelijk talent. Of je nou zingt, gedichten schrijft of tekent: wij bieden graag een podium aan jonge creatievelingen. Ook gefeatured worden? Mail ons je werk naar info@alien-mag.com en wie weet zie je jouw werk terug op de website!

Filmmaker Zoë Kiani zit in het derde jaar aan de kunstacademie in Rotterdam als een vriend haar vertelt over een skateboardende pizzabakker met een kledingwinkel in Maastricht. Geïntrigeerd door het levensverhaal van de store owner – en het feit dat hij net zoals haar ook roots in Iran heeft liggen – besluit Zoë hem te volgen op sociale media.

Drie maanden later stuurt ze Saman Khoshgbari, de man van de kledingwinkel, een bericht. Ze wilt een documentaire maken over zijn leven. Hij is enthousiast en zegt meteen toe.

Willen Is Kunnen is het eindresultaat. De film toont het leven van een jonge ondernemer met een zeldzaam doorzettingsvermogen. Gedisciplineerd en vol passie vertelt hij hoe hij zijn dromen achterna gaat.

Check hieronder het debuut van filmmaker Zoë Kiani

Willen Is Kunnen is geselecteerd voor het Rotterdams Open Doek en voor het Internationaal Goshort filmfestival in Nijmegen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.