Naomi maakte een film over haar biologische vader die ze niet kent

Hoe kom je erachter wie je vader is als je hem niet kent? Naomi Brusselman (28) maakte er een film over met een twist: haar eigen vader kwam er niet in voor.

Scene uit Casting my Father, Naomi Brusselman

Naomi groeide op in een pleeggezin en heeft er nooit aan gedacht haar biologische ouders te zoeken. Toen haar pleegvader overleed begon ze aan haar biologische vader te denken. Ze wist niks over hem. Welke muziek luistert hij? Lijk ik op hem? Ze besloot om haar afstudeerproject erover te doen.

Door gesprekken met oud-collega’s, vrienden en familie van haar vader verzamelde ze verhalen over hem en die heeft ze visueel gemaakt. Ze koos zeven gebeurtenissen in zijn leven op verschillende leeftijden en castte daarvoor verschillende acteurs.

Casting My Father is een belangrijke film voor Naomi. Alle acteurs die meewerkten zijn voor haar een stukje van haar vader geworden. Naomi: “Dat beseffen zij zelf misschien niet, maar veel vragen zijn voor mij nu beantwoord. Ik weet nu hoe hij zou kunnen reageren op die momenten. Door het spel van de acteurs leerde ik hem beter kennen”.

Naomi wilt met haar film laten zien dat zoektochten naar ouders niet altijd dramatisch zijn zoals er op tv wordt getoond. Naomi: “Er zijn ook andere manieren. Mijn project is rauw en eerlijk, net zoals ik”.

Casting My Father was eerder te zien bij ART Room MINA. Van donderdag 11 juli tot en met zondag 14 juli is de film te zien op de tweede verdieping van de Willem de Kooning Academie in Rotterdam.

 

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.