Wat vind je mooi aan jezelf? – Haarlem

Selflove is het belangrijkste dat er is. Het is leuk om van anderen een compliment te krijgen, maar af en toe moet je ook tegen jezelf zeggen dat je er mag zijn. Daarom doken we Haarlem in om aan verschillende vrouwen te vragen wat ze mooi aan zichzelf vonden.

Voor deze portretserie werkten we samen met fotograaf Maryam Touzani


Bo
Ik vind mijn huid mooi. Mijn huid verbrandt niet snel, dat was de afgelopen dagen wel handig met de hitte. 

Marije
Iedereen heeft wel die fase gehad in de puberteit waarin ze zichzelf lelijk vonden. Ik had dat ook. Nu ben ik blij dat ik kan zeggen dat ik mezelf mooi vind. Ik had vroeger weinig rolmodellen, daardoor duurde het lang voordat ik mezelf kon accepteren. Mijn moeder is heel mooi, maar ze is blond (Marije is geadopteerd red.) – dus we lijken totaal niet op elkaar. Als ik iets moet noemen wat ik mooi vind aan mezelf, dan is dat mijn lach.


Isa
Dit is echt een moeilijke vraag! *Kijkt naar vriend* Misschien kan jij hem beter beantwoorden…?

Vriend van Isa
Je bent echt een doorzetter, dat vind ik mooi aan je. Isa had laatst een sollicitatie en wilde er op het laatste moment niet heen, omdat ze erachter kwam dat er iemand bij het bedrijf werkte die ze niet mocht. Uiteindelijk heeft ze zich eroverheen gezet en is ze toch gegaan.

Isa
Helaas ben ik niet aangenomen ?


Edite
Ik kan goed observeren, dat vind ik mooi aan mezelf. Hoe vaak ben je ergens heen geweest en heb je niet gelet op de mensen om je heen?

In de wereld waarin we leven vind ik het belangrijk dat we oprecht naar elkaar luisteren én kijken. Ik woon nu zo’n 2 jaar in Nederland en ik merk dat niet iedereen langs mijn uiterlijk kan kijken. Dus als ik het heb over kijken naar mensen, dan bedoel ik verder kijken dan vooroordelen.


Shauntey
Ik kijk niet zo gauw naar mijn uiterlijk, dus ik praat meestal over mijn innerlijk. Maar als het moet: mijn ogen. Ze geven weg over waar ik zit met mijn gedachten. Mensen hebben daardoor snel door wat voor persoon ik ben. Nu ben ik in een dromerige mood.


Silje
Wat ik mooi vind aan mezelf? Oh, wat een vraag! Mijn persoonlijkheid, denk ik. Ik hou van andere mensen, ik wil graag dat ze zich goed op hun gemak voelen. Mijn openheid zorgt ervoor dat mensen graag naar me toe komen.


Anne-Marte
En goede luisteraar, dat is wat ik probeer te zijn. Als een vriendin van me bijvoorbeeld relatieproblemen heeft, probeer ik haar eerst op te vrolijken. Ik merk dan vaak dat grappig zijn niet werkt, en dat je dan beter kan luisteren.

Sanarya
Mijn ogen. Iedereen zegt dat ik grote ogen heb. In de Arabische cultuur is het hebben van grote ogen heel bijzonder, dus ik ben er dan ook trots op. Ik hoor dan ook vaak dat ik mooie ogen heb.

 

Check hier Wat vind je mooi aan jezelf? – Den Haag!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.