Dit is hoe het eraan toe ging tijdens de eerste editie van The Big Brainstorm

Het was een geslaagde middag, al zeggen we het zelf.

Alien Mag werkt vaak vanuit de gedachtegang: waar moeten we over praten? Met die werkwijze hebben we verschillende verhalen gemaakt waarvan de doelgroep zei: dit verdient meer de aandacht. Op een gegeven moment vonden we het niet meer dan logisch om de vrouwen die we willen bereiken bij elkaar te brengen en aan hen te vragen wat er beter kan.

Met dank aan Jongeren Bijdrage Regeling Rotterdam, het HipHopHuis en Stephanie Afrifa. Foto’s: Alifya Al-Harazi

Afgelopen zaterdag ontvingen we 15 vrouwen uit Rotterdam en omgeving om te praten over taboes, het thema van The Big Brainstorm. De brainstorm was besloten, omdat we een veilige omgeving wilden creëren waarin vrij gesproken kon worden.

Tv-persoonlijkheid, presentator en kunstcurator Stephanie Afrifa opende de brainstorm met inspirerende woorden. Ze vertelde over de dilemma’s die zij in het dagelijks leven tegenkomt en hoe ze daarmee dealt.

Doordat zij zich openstelde, kwamen de verhalen van de aanwezigen vanzelf en kwam de brainstorm snel op gang. Iedereen kon zijn ei kwijt, niemand oordeelde elkaar. Het was bijzonder om te zien dat een groep vrouwen die elkaar (voor een groot deel) niet kende, intieme gesprekken met elkaar voerden en ervaringen uitwisselden.

Door vaker dit soort gesprekken te voeren met onze doelgroep weten we beter wat er speelt en kunnen we daar op inhaken. Met het organiseren van brainstorms hopen we ook creatievelingen aan elkaar te koppelen. Op dit moment zijn we druk bezig om verhalen te maken rondom de onderwerpen seksualiteit, mental health, identiteit en sociale controle. Sommige in samenwerking met de genodigden!

Alien Mag bedankt iedereen die bijgedragen heeft aan de totstandkoming van deze brainstorm. We hopen in de toekomst meer van dit soort brainstormsessies te kunnen organiseren!

Check hieronder de foto’s van de eerste editie van The Big Brainstorm!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.