Women’s March Amsterdam: dit stond er op jullie protestborden

Idwaina
Ik sta hier om op te komen voor mensen die niet gelijk behandeld worden. We leven allemaal op een wereld en we zullen het toch samen moeten doen!

Yaz
Omdat ik weet hoe het is anders behandeld te worden, ben ik vandaag extra luid.

Sabrina
Het patriarchaat moet dood!

Sylvana
We moeten onze krachten bundelen om te strijden tegen alles waar het patriarchaat voor staat. Seksisme, discriminatie, racisme…Hier staan is een statement tegen het systeem.

Tubaqin
Ik moet het verkeer tegenhouden vandaag…maar als ik moet beantwoorden voor wie ik strijd – eigenlijk voor iedereen die te maken heeft met oppressie!

Berna
Moslima’s zijn de baas over hun eigen lichaam, maar je merkt dat de keuze voor een hoofddoek vaak niet wordt gerespecteerd. Als je een stage zoekt als moslim en je hebt een hoofddoek, dan kan dat problemen opleveren. In het Nederland van nu kan dat echt niet meer!

Laura
Een vriendin van me is vorig jaar het slachtoffer geworden van seksueel misbruik. Toen ze aangifte wilde doen, vroeg de politie of ze heel dronken was en hoe vaak ze een one night stand heeft gehad. Ik kom uit Schotland, wat best een vooruitstrevend land is, maar toen dat gebeurde, werden mijn ogen echt geopend.

Dani
Ik kom uit Mexico, een van de ergste landen om in te wonen als vrouw. Nu ik in Nederland ben, benut ik alle kansen die ik hier heb. Ik hoop ooit wat te kunnen betekenen voor de vrouwen daar.Martine
Mijn zoon is de toekomst. Ik heb hem meegenomen omdat ik het belangrijk vind dat hij weet in wat voor wereld we leven. Ook hij moet er voor zijn ‘zussen’ zijn.

Junaila
Vandaag sta ik hier voor alle vrouwen met verschillende seksualiteiten. Ik wil ze laten weten dat ze zichzelf mogen zijn en dat ze het waard zijn.

Mai
Spread love and equality!

 

Foto’s Maryam Touzani

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.