Wat vind je mooi aan jezelf?- Quarantaine Edition

Af en toe is het belangrijk om jezelf te vieren en tijd te nemen voor zelfreflectie. What better time to do that, dan in deze periode van social distancing en thuisisolatie? Vijf vrouwen vertellen over wat zij mooi aan zichzelf vinden en wat zij de afgelopen periode hebben geleerd. Fotograaf Maryam portretteerde de vrouwen thuis via Zoom.

Voor deze portretserie werkten we samen met fotograaf Maryam Touzani 

Hayat (37)
Ik vind het kuiltje in mijn wang mooi. Die verschijnt alleen als ik lach en dat is mijn constante reminder om het leven niet altijd te serieus te nemen. Qua karakter vind ik het mooi dat ik in stressvolle situaties heel kalm kan blijven. Ik luister, observeer en bepaal daarna mijn strategie.

Ik zit nu ongeveer 9 weken thuis door de coronamaatregelen, omdat ik met mijn spierziekte onder de risicogroep val. Deze periode heeft mij met de feiten op de neus gedrukt en ik heb geleerd om de controle los te laten. Ik zie deze tijd als iets bijzonders. Ik ben namelijk altijd omringd geweest met mensen, waardoor ik niet genoeg tijd voor mezelf heb genomen. Alleen zijn met mijn gevoelens en angsten vond ik lastig, terwijl ik het nu als iets positiefs zie. Het is oké is om kwetsbaar te zijn en ik hoef niet bang te zijn voor de mening van anderen als ik mij hierover uitspreek.

 

Santoecha (33)
Ik vind mijn vrouwelijke vormen het mooist en dan in het bijzonder mijn billen. Ik ben Surinaams-Hindoestaans en bij ons is een goede kont gewoon heel belangrijk, soms zelfs belangrijker dan je gezicht. Ook vind ik mijn ogen heel mooi, er zit namelijk altijd leven in mijn ogen.

In België hebben we natuurlijk een echte lockdown, maar ik zie deze periode eigenlijk meer als een staycation om zo wat meer tijd voor mezelf te nemen en rustig aan te doen. Ik ben er achtergekomen dat je niet altijd andere mensen nodig hebt om gelukkig te zijn. Je kan ook prima in je eentje gelukkig zijn.

 

Priscilla (34)
Ik vind mijn glimlach het mooist. Qua innerlijk ben ik blij met mijn doorzettingsvermogen en positieve houding. Dat laatste vind ik soms lastig om bij mezelf toe te passen, maar ik vind het wel fijn dat ik anderen positiviteit kan brengen.

Ik heb de afgelopen tijd onwijs veel geleerd. Het komt er allemaal op neer dat ik streef naar een levensstijl waarin ik meer geniet van de kwaliteit van het leven in plaats van de kwantiteit. Zo zal ik meer in het nu staan en bewuste beslissingen kunnen nemen. Ik merk dat mijn lichaam, ziel, mind en ook de wereld daar behoefte aan heeft. Het leuke aan dit alles vind ik dat ik nu ook iets meer uit mijn online schulp kruip en dit proces ook deel op Instagram.

 

Sandra (20)
Als het gaat om uiterlijk vind ik mijn lippen mooi, ze zijn namelijk vol en rond. Als ik kijk naar mijn innerlijk, dan vind ik mijn enthousiasme het mooist. Wanneer ik passie voor iets heb, straal ik dat ook echt uit.

Voor de lockdown zocht ik mijn plezier vooral in culturele evenementen en had ik ook vaak last van fomo (fear of missing out). Nu ben ik echt aangewezen op mezelf voor vermaak. Ik heb in deze tijd geleerd dat ik mijn geluk niet buiten hoef te zoeken en dat ik het gelukkigst ben als ik creatief bezig ben. Dit doe ik als beginnende muziekproducer en singer-songwriter door veel liedjes te maken en aan de slag te gaan met mijn podcast.

 

 

Habon (26)
Wat ik een goede eigenschap van mezelf vind, is dat ik altijd op zoek ga naar het positieve bij een ander. Of dit nou een karaktertrek is, een glimlach, of een gedachtegang: als je de focus op een goede eigenschap legt, ga je anders om met iemand. Ik merk dat dat mij energie en inspiratie geeft.

Social distancing heeft mij geleerd dat er een groot verschil zit tussen alleen zijn en alleen met jezelf zitten. Als je echt alleen met jezelf zit, ben je heel bewust bezig met het uitpakken van bepaalde gedachtes, waar je voorheen geen licht op scheen. Dit kan soms confronterend zijn, maar het kan zich ook uiten in enorme opluchting. Ik ben nerveus, maar ook excited om te zien hoe dit zich verder zal ontwikkelen wanneer we de wereld weer in mogen gaan!

 

 

Check hier Wat vind je mooi aan jezelf? – Den Haag en Haarlem!

Een reactie op “Wat vind je mooi aan jezelf?- Quarantaine Edition”

  1. Rachida Buzhu schreef:

    Mooie portretten en verhalen van bijzondere vrouwen. Stuk voor stuk: uniek!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.