Wat vind je mooi aan jezelf? – Vergezichtenfestival

Soms lijkt het makkelijker om een compliment aan iemand anders te geven, dan aan jezelf. Toch mogen we vaker stilstaan bij onze eigen schoonheid. Daarom was Alien Mag aanwezig bij het Vergezichtenfestival in azc Grave om acht vrouwen de vraag te stellen wat zij het mooist aan zichzelf vinden. 

Voor deze portretserie werkten we samen met het Vergezichtenfestival en fotograaf Yu-An Chen


Houda (29)
Mijn haar, mijn benen, mijn lippen, mijn ogen, mijn lach en mijn schouders. Mijn moeder zei vroeger dat ik moest stoppen met boksen, omdat ik anders té breed zou worden. Toen dacht ik ‘die schouders heb ik van jou’ en nu embrace ik ze. Op een gegeven moment heb ik mezelf getraind om de mooie dingen in mezelf te zien. Dat heb ik gedaan door letterlijk in de spiegel te kijken en te zeggen wat ik mooi aan mezelf vind. Ik ben super trots op mijn krullen, krijg altijd complimentjes over mijn ogen en vind mijn benen mooi. Ik heb altijd gedanst en ondanks dat mijn benen in de zomer tegen elkaar aan schuren, ben ik blij met ze.Zinat (16)

Ik vind mijn haar erg mooi, omdat het lang is. Mijn hart is ook mooi, omdat het echt op de goede plek zit.

“Op een gegeven moment heb ik mezelf getraind om de mooie dingen in mezelf te zien”


Piery (20)
Ik vind het een moeilijke vraag, maar ik denk dat mijn glimlach of mijn ogen het mooist aan mij zijn. Mijn glimlach straalt en mijn ogen vind ik mooi, omdat ze licht zijn. Qua persoonlijkheid , zou ik mijn behulpzaamheid opnoemen. Ik judge niemand en wil mensen altijd helpen. Dat komt omdat ik mezelf heel goed in andermans schoenen kan plaatsen.

Maria (19)
Qua uiterlijk vind ik mijn ogen mooi. Als ik kijk naar persoonlijkheid, vind ik het mooi dat ik altijd de positieve kant probeer in te zien.Salma (40)
Ik zoek altijd naar iets nieuws om te leren. Ik heb de ambitie om te specialiseren in mijn eigen talenten, werk en sta altijd open voor nieuwe dingen. Het was niet makkelijk om als vluchteling van cultuur te wisselen en in een nieuwe maatschappij te komen, dus elke dag leer ik weer iets nieuws.

“Ik mag mijn roots omarmen”

Fatemeh (21)
Mijn ogen vind ik het mooist, omdat ik op een hele positieve manier naar andere mensen kan kijken. Ik wil die positiviteit ook met anderen delen, dus daarom vind ik mijn hart ook mooi.


Gisele (30)
Ik ben als vluchteling naar Nederland gekomen en ben altijd bezig geweest met het stukje identiteit. Dus de vragen ‘wat is mijn Iraanse identiteit?’ en ‘wat is mijn Nederlandse identiteit?,’ want ik voel me heel erg in between. Sinds ik dertig ben heb ik een soort openbaring gekregen, waardoor ik er achter ben gekomen dat ik mij altijd heb aangepast aan de Nederlandse cultuur. Ik nam aan dat ik erg nuchter en rustig moest zijn. Maar ik ben Perzisch én  dat betekent dat ik uitbundig, dramatisch en gepassioneerd ben. Sinds kort heb ik geleerd dat dat eigenlijk iets heel moois is en dat ik mijn roots mag omarmen.

Kimberly (27)
Ik denk mijn visie. Ik ben best wel een dromer en ambitieus. Als ik kijk naar mijn uiterlijk, dan vind ik mijn lippen, mijn amandelogen en mijn haar het mooist.


Paula (27)
Er zijn meerdere dingen die ik mooi vind, zoals mijn ogen, lippen en benen. Aan mijn persoonlijkheid vind ik het mooi dat ik erg zorgzaam en lief ben. Ik geef echt om mensen.

 

Moodbooster nodig? Check hier de Wat vind je mooi aan jezelf-serie in Den Haag, Haarlem en de quarantaine-editie.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.